Schrijf je in voor de Queen Election!

5-2-2019

QUEEN ELECTION ZOMERCARNAVAL NU OPEN VOOR IÉDEREEN
 

Als hét gezicht van Zomercarnaval Rotterdam de iconische Straatparade openen op zaterdag 27 juli? Deze droom kan nu in vervulling gaan voor alle jonge vrouwen in Nederland! Vanaf dit jaar kunnen ook jonge vrouwen die niet aangesloten zijn bij een carnavalsgroep van Zomercarnaval deelnemen aan de race voor de felbegeerde titel van ‘Queen Zomercarnaval 2019’.

Sinds 1985 wordt jaarlijks een nieuwe Queen gekozen voor Zomercarnaval Rotterdam. De titelpakker zal de Straatparade aanvoeren, gevolgd door een kleurrijk lint van 2,5 kilometer gekostumeerde en uitbundig dansende ‘carnavalistas’, en treedt het hele jaar op als boegbeeld en ambassadeur voor het Rotterdamse Zomercarnaval in binnen- en buitenland. Tot op heden konden alleen Queenkandidates opgegeven worden via de deelnemende carnavalsgroepen van de Straatparade.

“Nederland wordt steeds diverser en dat zie je duidelijk terug in Zomercarnaval Rotterdam. Elke vrouw tussen de 18 en 35 jaar kan vanaf dit jaar – uiteraard mits zij affiniteit heeft met tropisch carnaval - Queen Zomercarnaval Rotterdam worden”, aldus Gré Ploeg, projectmanager van de Queen Election.  “De tijden veranderen en dus verandert Zomercarnaval Rotterdam mee. Er waren altijd jonge vrouwen die graag queen wilden worden en de Straatparade aanvoeren maar geen kans hadden, omdat ze gekozen moesten worden door hun groep. Nu krijgen zij die kans wel.”

Als Zomercarnaval Queen-in-wording neem je in de maanden voorafgaand aan de Straatparade deel aan de zogenaamde ‘Queen Academy’, bestaande uit een aantal trainingen en workshops ter voorbereiding op de verkiezingsavond. Tijdens deze allesbeslissende avond op 6 juli in Hofpleintheater Rotterdam dienen de queenkandidates de jury te overtuigen in drie rondes: de openingsact in tropische vrijetijdskleding, de vragenronde in galakleding en de carnavalsronde in kostuum met maximaal zes dansers/danseressen.  

Klik hier voor het inschrijfformulier en het reglement.

 

 

Deel dit bericht op social media:

Partners

Rotterdam Unlimited uses cookies This website makes use of cookies. Why? Click here for more information.