Verleden en toekomst versmelten in Fellini-achtig project van Didier Laloy

2-5-2019

Rotterdam Unlimited en De Doelen presenteren op woensdag 24 Juli 2019 met trots Belem & The MeKanics, een boeiende kruisbestuiving tussen diatonisch accordeon en cello en de gemechaniseerde instrumenten van hedendaags componist Walter Hus. Belem & The Mekanics, bestaande uit Didier Laloy en Kathy Adams, nemen het publiek mee op een reis naar een parallel universum waar kamermuziek flirt met traditionele Europese muziekstijlen.

Een ontmoeting tussen Didier Laloy en componist Walter Hus, medeoprichter van de avant-gardegroep Maximalist en geestelijke vader van het Decap-orgel, een unieke high-tech versie van het dansorgel uit de jaren zestig, resulteerde in dit project van creatieve waanzin, waarbij Laloy zijn warme en po√ętische geluid onderdompelt in de mechanische precisie van Walter's orgel.

Dit computergestuurd orkestraal ensemble genereert akoestische en organische klanken en bestaat uit 15 elementen: orgelpijpen, accordeons en percussie-instrumenten. De kleppen van het orgel, de toetsen van het chromatische accordeon, elk hamertje en elk percussiestaafje reageert op een milliseconde na. Zelfs de druk van de wind in de individuele orgelbuizen is tot in het kleinste detail controleerbaar.

Het duo Belem, bestaande uit Didier Laloy en Kathy Adams, kent elkaar al jaren en vormen het a-typische duo met diatonisch accordeon en cello. Hun muziekstukken zijn korte verhalen waarin gekke elegante ritmes elkaar doorkruisen. Rotterdam Unlimited brengt dit ongewone project vanuit de obsessie voor nieuwe muziek, ontstaan uit het samenbrengen van culturen en life styles.

Dit concert is een co-productie van De Doelen en Rotterdam Unlimited.

BELEM & THE MEKANICS
Woensdag 24 Juli 2019
De Doelen | Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam
Aanvang: 20:15 uur
Kaarten: €17,50 (exclusief servicekosten)
De kaartverkoop start vrijdag 3 mei om 13:00 uur via dedoelen.nl. 

Deel dit bericht op social media:

Partners

Rotterdam Unlimited uses cookies This website makes use of cookies. Why? Click here for more information.