Zomercarnaval ondertekent document Immaterieel Cultureel Erfgoed

19-9-2016

Zomercarnaval Rotterdam is als honderdste traditie op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst. De officiƫle ondertekening door Stichting Zomercarnaval Nederland en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland vond plaats op zondag 18 september. Naast de ondertekening werden die dag ook de prijzen uitgereikt voor de Zomercarnaval Straatparade 2016.
 
Gedurende de afgelopen 31 jaar heeft de Stichting Zomercarnaval Nederland laten zien dat het traditionele Zomercarnaval in Rotterdam levend erfgoed is en een goed voorbeeld is van de hedendaagse culturele diversiteit van Nederland. De Stichting Zomercarnaval Nederland wil zich actief inzetten om dit kleurrijke erfgoed door te geven aan de toekomst.
 
Sinds 2013 is Zomercarnaval Rotterdam onderdeel van Rotterdam Unlimited. Het festival dat jaarlijks in de laatste week van juli de culturele diversiteit viert. Met o.a podiumkunsten, tentoonstellingen, een culinaire festivalmarkt, Queen Election, Battle of Drums, de Warming Up en natuurlijk de kleurrijke Zomercarnaval Straatparade.
 

 

Deel dit bericht op social media:

Partners

Rotterdam Unlimited uses cookies This website makes use of cookies. Why? Click here for more information.