Op zaterdag 14 juli is het traditiegetrouw weer tijd voor de jaarlijkse Queen Election. Acht Queens strijden in het Hofpleintheater om de felbegeerde titel van Zomercarnaval Queen 2018. De Queen election is ieder jaar opnieuw één van de hoogtepunten van het festival!

 

In navolging van het carnaval in tropische landen, voert de Queen vervolgens de Zomercarnaval Straatparade aan. Wie Queen wordt, is een felle strijd tussen de groepen die aan de Straatparade deelnemen. Kandidates die voor de felbegeerde titel aan de Queen Election meedoen, zijn de Queens van een deelnemende carnavalsgroep. Sommige groepen organiseren hun eigen Queen Election, waarvan de winnares aan de Queen Election in Rotterdam meedoet.

 

In tegenstelling tot de verschillende missverkiezingen die Nederland kent, gaat het tijdens deze verkiezing niet om mooi. Overigens: wat is mooi? Wie bepaalt dat? Het is vooral een statisch begrip. Een Queen kandidate is een vrouw die krachtig in het leven staat, die al van jongs af aan Zomercarnaval meedoet, die veel ambitie heeft, die hard werkt, die aan haar kostuum en roadpiece meewerkt. Tijdens de Queen Election toont zij dat ze er trots op is dat ze mag strijden om de Queen-titel. Zij laat zien dat zij blij is dat ze mag dansen, dat ze fier is op haar kostuum en roadpiece. Zij straalt — zij is TROPISCH CARNAVAL.

 

Voor elk lid van de vijfkoppige vakjury is het een feest om te mogen jureren. Zij oordelen op uitstraling, kennis van het evenement en het daarbij behorende culturele erfgoed, spontaniteit, dans en improvisatietalent. Elk jaar komen zij unaniem tot de conclusie: deze jonge vrouw ademt carnaval  — zij wordt de Queen!

Share this page on social media:

Partners

Rotterdam Unlimited uses cookies This website makes use of cookies. Why? Click here for more information.