Hoera! met Zomercarnaval Rotterdam wordt het pas echt zomer!!

Zomercarnaval start op zaterdag 6 juli met de QUEEN  ELECTION. Deze verkiezing wordt een ‘harde strijd’ tussen 6 queenkandidates om de felbegeerde titel van QUEEN ZOMERCARNAVAL. Het zijn 4 queens van carnavalsgroepen en voor het eerst 2 solo kandidates. Hun roots liggen op Aruba, Curacao, in Suriname, Brits Guyana, Nederland en Colombia.

Queen Zomercarnaval is ambassadrice voor Zomercarnaval Rotterdam. Daarvoor zijn diverse representatieve kwaliteiten vereist. Zij zal deze rol niet alleen in Nederland vervullen, maar ook een aantal keren in het buitenland. Dan ontmoet zij vertegenwoordigers van vele lagen van de bevolking, inclusief overheden (minister van onderwijs in januari 2018), zakenleven, sociale groeperingen enz. Een neutrale vakjury beoordeelt welke van de 6 queenkandidates voor dit werk de vereiste kwaliteiten bezit. Maar  bovenal moet zij tropisch carnaval uitstralen. De Queen Election is dus geen schoonheidsverkiezing; mooi is geen criterium. Het gaat om vooral om de carnaval spirit.

In drie rondes tonen de 6 kandidates hun dans- en ritmegevoel (1e ronde), hun kennis van o.a. Zomercarnaval  en hun queen-stijl (2e ronde) en hun “carnaval spirit” in de 3e ronde. Dit is een wervelende show waar elke queen met maximaal 6 dansers of danseressen in schitterende kostuums op opzwepende carnavalsmuziek danst.

Deze ronde is de brug naar de Straatparade: een voorproefje van wat de groepen op 27 juli op straat gaan presenteren!! De queen voert dan op haar eigen praalwagen de parade aan gedurende de 2,5 km lange route door het centrum van Rotterdam, op zaterdag 27 juli.

Dit zijn de kandidates:

1. Luzneida Torbet (21 jr) uit Houten (roots Curacao)
van de groep Sparkling Mix uit Utrecht.
Thema carnavalskostuum: Queen of butterflies
“Door mezelf te presenteren tijdens de Queen Election, wil ik mijn zelfvertrouwen vergroten en mijn droom waarmaken door dansend en stralend aan de parade mee te doen.”

2. Jennifer Cuellar Tamayo (24 jr)
uit Zeist  (roots Colombia)
van de groep Colombia uit Rotterdam.
Thema carnavalskostuum: Queen Colombiaanse mieren delicatesse
“Vorig jaar deed ik voor het eerst aan Zomercarnaval mee en ik vond het geweldig. Dit jaar wil ik als queen bijdragen aan de geweldige sfeer die Zomercarnaval teweeg brengt.”

3. Manoushka Bachoe (28 jr)
uit Rotterdam (roots Suriname/Brits Guyana) solo kandidate.
Thema carnavalskostuum: Brasil
“Iedereen heeft talent maar velen weten dit niet. Mijn missie is om de spirit van carnaval door te geven via kunst en cultuur waardoor velen – jong en oud -- hun talent kunnen herkennen.”

4. Chenesis Peny (21 jr)
uit Amsterdam (roots Curacao/Nederland)
van de groep Shining Stars uit Alkmaar
Thema carnavalskostuum: Queen Gambit
“Carnaval is van jongs af aan aan mij meegegeven en vormt een groot deel van mijn leven. Deelnemen aan de Queen Election vind ik daarom een fantastische uitdaging.”

5. Svetlaine van Trigt (23 jr)
uit Spijkenisse (roots Aruba)
van de groep People’s Choice uit Spijkenisse
Thema carnavalskostuum: Indian Queen
“Om als Queen Zomercarnaval op een praalwagen te stralen is al heel lang een droom van mij. Ik wil mijn tropische roots presenteren en iedereen laten genieten van onze multiculturele samenleving.

6. Chesley Verbond (27 jr)
uit Amsterdam (roots Suriname/Nederland), solo kandidate
Thema carnavalskostuum: Sparkle
“Ik vind het prachtig dat mensen met verschillende achtergronden en van alle leeftijden voor Zomercarnaval samen komen. Ik wil dan ook uitdragen dat het nooit te laat is om de sfeer en ervaring van Zomercarnaval op te doen.

De Queen Election vindt plaats op zaterdag 6 juli van 19.00 – 24.00 uur.
Locatie: Jeugdtheater Hofplein, Benthemplein 13, 3032 AA Rotterdam
Klik hier om tickets te bestellen via de site van Jeugdtheater Hofplein

Share this page on social media:

Rotterdam Unlimited uses cookies This website makes use of cookies. Why? Click here for more information.