Zoals ieder jaar voert de Queen Rotterdam Unlimited Zomercarnaval de Straatparade aan. Maar wie gaat dit jaar de kroon overnemen van Queen Chanty Peterson? Op zaterdag 6 juli weten wij het, dan gaan de Queenkandidates 2019 in het Hofpleintheater de strijd met elkaar aan.

In tegenstelling tot de verschillende missverkiezingen die Nederland kent, gaat het tijdens deze verkiezing niet om mooi. Een Queen kandidate is een vrouw die krachtig in het leven staat, die al van jongs af aan Zomercarnaval meedoet, die veel ambitie heeft, die hard werkt, die aan haar kostuum en roadpiece meewerkt. Tijdens de Queen Election toont zij dat ze er trots op is dat ze mag strijden om de Queen-titel. Zij laat zien dat zij blij is dat ze mag dansen, dat ze trots is op haar kostuum en roadpiece. Zij straalt — zij is TROPISCH CARNAVAL.

Voor elk lid van de vijfkoppige vakjury is het een feest om te mogen jureren. Zij oordelen op uitstraling, kennis van het evenement en het daarbij behorende culturele erfgoed, spontaniteit, dans en improvisatietalent. Elk jaar komen zij unaniem tot de conclusie: deze jonge vrouw ademt carnaval  — zij wordt de Queen!

Share this page on social media:

Partners

Rotterdam Unlimited uses cookies This website makes use of cookies. Why? Click here for more information.